The Curse of La Llorona: Verhaal | Warner Bros.

LA LLORONA. De huilende vrouw. Een gruwelijke verschijning, gevangen tussen hemel en hel, opgesloten in een verschrikkelijk lot dat ze zichzelf aangedaan heeft. Enkel het noemen van haar naam zorgt wereldwijd al generaties lang voor angst.

Toen ze nog leefde, verdronk ze haar eigen kinderen uit pure jaloezie, waarna ze zichzelf huilend van de pijn in een kolkende rivier wierp. Nu laat ze haar tranen eeuwig lopen. Die zijn dodelijk en iedereen die ’s nachts haar dodelijke geroep hoort, is verdoemd. La Llorona verbergt zich in de nachtelijke schaduwen en heeft het voorzien op kinderen, om wanhopig haar eigen kinderen te vervangen. Naarmate de eeuwen zijn verstreken, is haar verlangen heftiger geworden en haar methoden angstaanjagender.

In het Los Angeles van de jaren zeventig, besluipt La Llorona de nachten op zoek naar kinderen. Na het negeren van een duistere waarschuwing van een moeder die verdacht wordt van het in gevaar brengen van kinderen, wordt een sociaal medewerker, samen met haar eigen kleine kinderen, aangetrokken tot een angstaanjagend bovennatuurlijke wereld.

Hun enige hoop om de wraakzucht van La Llorona te overleven, ligt in de handen van een gedesillusioneerde priester en de mythische praktijken die hij erop nahoudt om het kwaad te verdrijven.

De film is geproduceerd door Emile Gladstone, Gary Dauberman (“IT” en “Annabelle”) en James Wan (“The Conjuring” Universe). Michael Chaves, winnaar van Shriekfest’s Best Super Short Film in 2016 met “The Maiden”, maakt zijn regiedebuut. In de film spelen Linda Cardellini (Netflix-serie “Bloodline” en “Avengers: Age of Ultron”); Raymond Cruz (“Major Crimes”); Patricia Velasquez (“The L Word” en “The Mummy”); en Marisol Ramirez (“NCIS: Los Angeles”). In de film spelen ook Sean Patrick Thomas (“Barbershop”, “Halloween: Resurrection”), Jaynee-Lynne Kinchen (“Selfless”) en nieuwkomer Roman Christou.

Chaves regisseert naar een scenario van Mikke Daughtry en Tobias Laconis. Het team achter de schermen bestaat uit cinematograaf Michael Burgess, productiedesigner Melanie Jones, editor Peter Gvozdas en kostuumdesigner Megan Spatz. De muziek is gecomponeerd door Joseph Bishara (“Annabelle”, “The Conjuring” Universe).

THE CURSE OF LA LLORONA is vanaf 18 april 2019 te zien in de bioscoop.

GEREGISSEERD
DOOR
Michael Chaves

GESCHREVEN DOORMikki Daughtry and Tobias Iaconis

GEPRODUCEERD
DOOR
James Wan
Gary Dauberman
Emile Gladstone

CASTLinda Cardellini
Patricia Velasquez
Raymond Cruz
Tony Amendola
Sean Patrick Thomas